Previous
Next

ASBEST

asbest saneren zonder risico

Met Veerkracht Asbest staat een inmiddels sterke en gerenommeerde naam binnen de asbestwereld. Sinds 2008 hebben we honderden projecten succesvol, veilig, schoon en op tijd en conform certificaat opgeleverd. Van de zes torens van de Bijlmerbajes, het Beatrix theater in Utrecht, hele flatgebouwen in zowel bewoonde als in onbewoonde toestand tot aan een enkele schoorsteenpijp in een particulier woonhuis. Onze combinatie van asbestsaneerders en eigen slopers maakt dat we steeds tot de slimste oplossing kunnen komen.

ASBEST IN NEDERLAND

Sinds 1994 is het gebruik van asbest in Nederland verboden. Voor deze tijd is asbest veelvuldig toegepast op veel verschillende manieren. De meest voorkomende toepassingen waar asbest in verwerkt is zijn:

Woningen, kantoren en schuren van met name voor 1990 hebben een redelijke kans op de aanwezigheid van asbest, maar hoe gaat het nou in zijn werk als ik (grootschalig) wil verbouwen of het asbest wat reeds bekend is wil laten verwijderen?

1 Inventariseren van de plek en soort asbest door een gecertificeerd Asbestinventarisatie Bureau --> hieruit volgt een inventarisatierapport.

2 Aan de hand van het inventarisatierapport een sloopmelding indienen in het Omgevingsloket --> een gemeente of Omgevingsdienst heeft maximaal 4 weken de tijd (enkele uitzondering op dit termijn) om deze sloopmelding te beoordelen.

3 Veerkracht dient ten minste 2 werkdagen van te voren een startwerk-melding --> dit gebeurd bij de betreffende instelling via het Landelijk Asbest VolgSysteem (LAVS) of middels het Arbeidsportaal.

4 Veerkracht verwijdert het asbest --> dit gebeurt in een containment of een buitensanering waarbinnen het verwijderde asbest luchtdicht wordt verpakt.

5 Een geaccrediteerd laboratorium controleert visueel en middels luchtmetingen of de sanering correct is uitgevoerd --> hieruit volgt een vrijgavecertificaat.

6 Veerkracht vervoert het luchtdicht verpakte asbest naar een gecertificeerde afvalsorteerder vervoerd --> hieruit volgt een stortbewijs.

7 Veerkracht rondt het project af --> dit gebeurt door het vrijgavecertificaat en het stortbewijs in het LAVS te verwerken en deze op te sturen naar de betreffende gemeente of Omgevingsdienst.

Veerkracht verzorgt het volledige proces zoals boven met aandacht voor de veiligheid van medewerkers, opdrachtgever en omwonenden. Wij hebben contact met meerdere inventarisatiebureaus zodat er altijd iemand snel kan handelen. Ook hebben wij veel contact met veel gemeentes/Omgevingsdiensten waardoor het afhandelen van een sloopmelding vaak al binnen enkele dagen verzorgd kan worden. Uiteraard kunt u ook bij ons aankloppen voor persoonlijk advies op maat alvorens het hele proces in gang te zetten.